• Voor kinderen, jongeren en ouders in het buitenland
  • Veerkracht
  • Zijn wie je bent
  • Ook bij remigratie

Over Ellen en Jij blijft jij

Wie ben ik en waarom 'Jij blijft jij'?

Mijn naam is Ellen Lageveen, 45 jaar, getrouwd en moeder van 2 tieners. Ik ben een jeugdhulpverlener in hart en nieren en heb 20 jaar met veel plezier en passie kinderen, jongeren en hun ouders begeleid bij heel verschillende problemen. Van het sociaal weerbaar maken tot het begeleiden bij rouw en van het vergroten van zelfvertrouwen tot het leren omgaan met driftbuien. Een prachtvak vind ik zelf. Ik mocht ontelbare keren getuige zijn van heel veel moois dat kinderen en gezinnen bereikten met behulp van inzichten, tips en oefeningen.   

En toen vertrok ik met mijn gezin voor een jaar naar Amerika in verband met het werk van mijn man. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. De wereld van emigranten, en expats. Ik ervaarde de impact van zo’n verhuizing voor ons als ouders en voor onze kinderen. En ik zag dat ook bij andere gezinnen die ik leerde kennen, uit Nederland en uit andere landen. Van alle regeldingen die bij zo’n avontuur komen kijken tot alles wat het met jou en je gezin doet, sociaal emotioneel gezien. 

Sterk verbonden met kinderen die in het buitenland wonen of gewoond hebben

Ik voelde mij ineens sterk verbonden met al die Nederlandse kinderen en hun gezinnen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) in het buitenland gingen wonen. Ik hoorde zoveel verschillende verhalen van gezinnen over de mooie maar ook moeilijkere kanten van zo’n avontuur.  En ik wist: er zijn nog zoveel verhalen meer. 

Daarom Jij blijft jij

En zo besloot ik bij terugkomst in Nederland om Jij blijft jij op te richten voor Nederlandstalige kinderen, jongeren en hun ouders die waar dan ook ter wereld wonen. Om hen te begeleiden zodat lastige fases niet langer duren dan nodig is. Én zodat kinderen steviger in hun schoenen staan en zich sterk genoeg voelen om alle veranderingen en onzekerheden die op hun pad komen aan te kunnen.

Waarmee kan Jij blijft jij je kind en jou helpen?

Als je kind om wat voor reden dan ook minder lekker in zijn of haar vel zit. Bijvoorbeeld als:

  • je kind erg opziet tegen het afscheid nemen.
  • je kind maar niet kan wennen aan de nieuwe cultuur.
  • je kind veel last van heimwee heeft.
  • je kind zich eenzaam voelt.
  • je kind onzeker of hooggevoelig is en de situatie daardoor extra lastig vindt.
  • je merkt dat je kind om wat voor reden dan ook niet lekker in zijn/ haar vel zit. 
  • jij als ouder om wat voor reden dan ook vragen, twijfels en/ of onzekerheden hebt over hoe je je kind het beste kan begeleiden in bepaalde situaties.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Dat kan telefonisch, via beeldbellen, mail, app of live chat. Tijdsverschil is geen probleem, mijn werkdagen en tijden zijn flexibel.

Wie is Ellen nog meer?

Ik zit vol tegenstrijdigheden:

- Ik ben serieus ... en zit ook vol humor    

- Ik houd van orde en overzicht ... en ben ook vaak iets kwijt 

- Ik houd van actief en bewegen ... en ook van Netflix   

- Ik houd van zon en een bruin kleurtje ... en heb ook Vitiligo 

- Ik houd ervan om kinderen en volwassenen richting te geven ... en verdwaal zelf overal zonder Google Maps

Maar hoe dan ook, ik ben er graag voor jou!