• Voor kinderen, jongeren en ouders in het buitenland
  • Veerkracht
  • Zijn wie je bent
  • Ook bij remigratie

Vertrouw op jezelf

Gepubliceerd op 24 maart 2021 om 10:14

Vertrouw op jezelf

Er zijn mensen die keigoed zijn in oordelen. Oordelen is mijzelf ook heus niet vreemd. Soms is het heel nuttig om een oordeel te hebben en soms is het overbodig. Alhoewel ik echt niet ‘roomser dan de paus’ ben, probeer ik mijn oordelen altijd te toetsen aan het ‘nuttig of overbodig’ principe. Deze leidraad helpt mij om in ieder geval mijn eigen wereld een stukje mooier te maken. Vooral als het gaat om oordelen over anderen.

Als je gaat verhuizen naar het buitenland met kinderen, krijg je ook altijd te maken met oordelen van anderen. Soms zijn het leuke oordelen - wat gaaf dat jullie dat gaan doen - en soms zijn het minder leuke oordelen - ik zou dat mijn kinderen nooit aandoen -. Daarom is het zo fijn dat ik overtuigd ben dat jij en ik harstikke goed zelf in staat zijn om te weten wat goed is voor ons en voor onze kinderen. Sterker nog, er is niemand die dat beter weet dan jijzelf. Als je met die wetenschap luistert naar oordelen van anderen, kun je ook veel beter filteren wanneer je wel en niet in gesprek wilt over oordelen van anderen. Blijf bij jezelf en vertrouw op je eigen oordeel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.