• Voor kinderen, jongeren en ouders in het buitenland
  • Veerkracht
  • Zijn wie je bent
  • Ook bij remigratie

Jij blijft jij. Punt.

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 12:22

Jij mag zijn wie je bent

Met de naam van mijn bedrijf stel ik dat jij jij blijft. Waar je ook woont. Daar sta ik helemaal achter. Ik werkte altijd al met de overtuiging dat jij jij bent. En dat je mag zijn wie je bent. Dat wil niet zeggen dat ik kinderen en hun ouders leer dat ze alles kunnen doen en laten wat ze willen. Want dat is natuurlijk niet zo. In een maatschappij moet je nu eenmaal rekening houden met elkaar. Je gaat niet om 23.00u ‘s avonds op straat trompet spelen als jij dan zin hebt om muziek te maken. En je scheldt niet lukraak voorbijgangers uit als jij je dag niet hebt. Doordat we rekening houden met elkaar, houden we de maatschappij leefbaar. Bovendien moet je soms gewoon dingen doen. Ook minder leuke dingen. Zoals schoonmaken, de administratie en als je op school zit, luisteren naar de leraar en huiswerk maken.

Goed voor jezelf zorgen

Maar rekening houden met elkaar en dingen doen die moeten is iets anders dan jezelf wegcijferen of steeds weer over je eigen grenzen gaan. Als je dit doet, maak je jezelf klein en minder belangrijk dan anderen. En dit kan echt ten koste gaan van jezelf. Je durft bijvoorbeeld geen ‘nee’ te zeggen, wordt steeds vermoeider en voelt je niet gelukkig. Je raakt jezelf kwijt en weet niet meer goed wat je zelf wilt en nodig hebt. En dat is niet oké. Want als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je er ook niet goed voor een ander zijn. Omgekeerd is het nog duidelijker: Goed voor jezelf zorgen betekent dat je er ook beter voor een ander kunt zijn. Dat geldt voor volwassenen en ook voor kinderen.

Zelfvertrouwen

Ik gun het daarom iedereen om positief over zichzelf te denken en zelfverzekerd te zijn. Dat is niet hetzelfde als arrogant zijn of nooit eens onzeker zijn. Dat is wel jezelf kennen, weten wat je sterke en minder sterke kanten zijn én deze accepteren en je gewoon lekker ‘jij’ voelen. Ik geniet ervan om op die manier te werken met kinderen en hun ouders. Om ze met steun, tips en oefeningen te zien groeien en steviger te zien staan. En wat heb ik dat de afgelopen 20 jaar vaak mogen zien bij al die kinderen en ouders met wie ik gewerkt heb. Een prachtig vak. En dat vak zet ik nu in voor al die dappere kinderen, jongeren en hun gezinnen die in het buitenland wonen, dit gaan doen of gedaan hebben. Omdat zij ook alle veerkracht van de wereld verdienen om stevig te staan en ‘jij’ te blijven.

Niemand zoals jij

Ben jij een expat of emigrant en denk je nu: “Is dat wel zo? Blijf jij wel jij, waar je ook woont?” Daar kun je inderdaad over discussiëren. Want wie ooit een (tijdelijke) verhuizing naar het buitenland heeft meegemaakt weet dat zo’n verhuizing een grote impact heeft. Op jou, je eventuele partner en kinderen, je familie, je vrienden. En die weet ook dat zo’n verhuizing jou en je gezin verandert. Toch blijf ik erbij: Jij blijft jij.  Of je nu ouder of kind bent, je neemt jezelf mee op zo’n buitenlands avontuur. En uiteindelijk zul jij, met jouw unieke eigenschappen, alles op jouw manier ervaren. Je zult op jouw manier dingen ontdekken, dingen leuk vinden en niet leuk vinden. Er is niemand die de dingen zo zal ervaren als jij. En er is niemand die op zo’n manier zal veranderen als jij.

Punt

En dat is goed want jij mag zijn wie je bent. Hou dat vast, no matter what. Jij blijft jij. Punt.

Wil jij ook stevig staan?

Neem gerust vrijblijvend contact op, op de manier die past bij jou. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.