• Voor kinderen, jongeren en ouders in het buitenland
  • Veerkracht
  • Zijn wie je bent
  • Ook bij remigratie

Leven en leren

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 12:16

Wat heb jij nog te leren?

Als liefhebber van quotes kan Gandhi natuurlijk niet ontbreken. Deze quote is mij op het lijf geschreven. Al zeker 20 jaar leef ik met het eerste deel van deze quote in mijn hoofd. Voor mij houdt dit in dat ik bewust leef en bewust keuzes maak over hoe ik mijn leven in richt. Een enkele keer duurt het wat langer voordat ik een knoop doorhak over iets wat goed is voor mij. Het gaat soms ook echt ergens over he? Weten dat je een keuze hebt over hoe je met dingen/ mensen/ situaties omgaat, maakt dat je je sterk voelt. Daarom bespreek ik dit ook altijd met kinderen, jongeren en ouders. Ook met kinderen? Jazeker óók met kinderen. Kinderen kunnen en weten vaak veel meer dan je denkt. En regelmatig ook meer dan dat ze zelf denken. En juist dat vind ik nou zo leuk aan mijn werk. Mensen in laten zien en laten ervaren waar ze toe in staat zijn, wat ze allemaal kunnen.

En dan is er ook nog het tweede deel in deze quote. Ik kan er beter eens een blog over schrijven , zoveel waarde en gesprekstof zit er voor mij in deze quote. Ik hou het er nu maar even op dat ik ontzettend veel aan het leren ben dankzij 'Jij blijft jij'. Leren is luxe. En never ending. Wat leer jij momenteel?.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.