• Voor kinderen, jongeren en ouders in het buitenland
  • Veerkracht
  • Zijn wie je bent
  • Ook bij remigratie

Jij blijft jij - Mijn verhaal

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 11:24

Wie ik ben

Mijn naam is Ellen Lageveen, 44 jaar, getrouwd en moeder van 2 tieners. Ik ben een  jeugdhulpverlener in hart en nieren en heb 20 jaar mogen werken als schoolmaatschappelijk werker op diverse scholen in Friesland. Ik heb altijd van dit werk gehouden en dat doe ik nog steeds. Zo waardevol om te zien wat ouders en kinderen kunnen bereiken met tips, inzichten, oefeningen en natuurlijk oprechte steun. Vooral het sterker maken, het vergroten van zelfvertrouwen en daardoor steviger in de wereld staan is iets wat ik heel graag doe.

Wonen in Amerika

En toen kwam mijn man thuis met het aanbod dat hij voor zijn werk in Amerika mocht studeren. En wij mochten mee! Alhoewel daarmee ons hele leven inclusief dat van de kinderen op de kop kwam te staan, hoefden wij daar niet lang over na te denken. Een prachtige kans voor mijn man om zijn carrière verder op te bouwen en een prachtige kans voor ons als gezin om een uniek avontuur aan te gaan. En daarmee ging er een nieuwe wereld voor mij open. Die van emigranten en expats. Van alle regeldingen die bij zo’n avontuur komen kijken tot alles wat het met jou en je gezin doet, sociaal emotioneel gezien. Ik zag en voelde de impact van zo’n verhuizing voor ons als ouders en voor onze kinderen. En ik zag dat ook bij andere expats die ik leerde kennen, uit Nederland en uit andere landen. De meest heftige verhalen, zoals van een meisje van 15 die zich na 3 maanden nog zo ongelukkig voelde in Amerika dat zij en haar ouders besloten om haar terug naar huis te laten gaan. Alleen, zonder haar ouders en broertje. En van het meisje van 7 die na een paar weken in Amerika vermist werd. Ze werd een aantal kruispunten verderop gevonden op haar fietsje en was op haar manier onderweg naar haar oude huis wat ze zo enorm miste. En van de jongen van 9 die op school in Amerika gepest werd en zich daardoor doodongelukkig voelde en echt niet meer naar school wilde. Situaties waarbij de ouders met hun handen in het haar zaten en de kinderen vol verdriet.

Privacy

Lekker opbeurend verhaal hè, als jij nog voor een buitenlandse verhuizing staat ;). Wees gerust, zo gaat het er echt niet altijd aan toe. Eerlijk gezegd vinden wij ons jaar in Amerika by far ons meest bijzondere en happy jaar als gezin. Terwijl wij ook echt wel onze downs hadden. En dat vind ik nu lastig om over te schrijven. Want als ik over ons moeilijkste verhaal van wonen in het buitenland ga schrijven, dan moet ik schrijven over onze kinderen en hoe zij bepaalde dingen ervaren hebben. En alhoewel ik heel goed begrijp dat dat voor velen interessant en waardevol is om te lezen, ook hoe wij als ouders daarmee om zijn gegaan, het gaat mij een brug te ver. Ik hecht erg aan privacy van mensen met wie ik werk. En ik hecht ook zeker aan de privacy van mijn kinderen. Over onze grootste down zal je dus niets lezen in blogs of zien op social media. Niet omdat ik alleen het perfecte leven wil laten zien, zoals zoveel gebeurt op sociaal media. Wel omdat ik dus zoveel waarde hecht aan privacy. Voordeel daarvan is dat je nu gelijk weet hoe ik als coach met jouw privacy zal omgaan ;).

Daarom Jij blijft jij

Ondanks dat het dus echt niet altijd zo heftig gaat zoals in bovenstaande verhalen, heb ik wel gezien en ervaren dat er bij alle gezinnen wel wat speelt bij een verhuizing naar het buitenland. Logisch ook, verhuizen staat immers in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Laat staan een verhuizing naar het buitenland! Tel daarbij op dat niet alleen gezinnen met kinderen die heel flexibel, sociaal, zeker en in balans zijn verhuizen naar het buitenland. Dan weet je gewoon dat gezinnen die zo’n prachtig mooi avontuur aangaan soms door moeilijke fases heen moeten. Fases van afscheid, verdriet, heimwee, driftbuien, angst, onzekerheid en schuldgevoelens. En precies daarom heb ik Jij blijft jij opgericht. Omdat ik weet dat iedereen met de juiste steun en begeleiding door deze moeilijke fases heen komt. En dat de moeilijke fases dan ook nog eens veel korter zijn en minder heftig dan nodig. Zodat verhuizen naar het buitenland een succes wordt voor iedereen.

Meer weten?

Meer weten over wat ik voor jou of je kind(eren) kan betekenen? Mail, bel of app gerust. Of laat een reactie achter.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.