• Voor kinderen en jongeren in het buitenland
  • Veerkracht
  • Zijn wie je bent
  • Ook bij remigratie

Voor alle expat gezinnen en (r)emigranten uit Nederland

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 13:39

Hallo gezinnen uit Nederland in het buitenland!

Mijn allereerste blog. Dat is trouwens niet helemaal waar. Want toen ik met mijn gezin in Amerika woonde, hield ik ook een blog bij. Over wat we meemaakten en hoe ik dat ervaarde. Maar dit is anders. Want nu ga ik bloggen vanuit 'Jij blijft jij'. Natuurlijk ook nog steeds als Ellen. Ellen als coach. Ik heb 20 jaar met veel plezier en passie als maatschappelijk werker kinderen, jongeren en hun gezinnen begeleid in Nederland. En ik heb daar van genoten! En ontzettend veel van geleerd. En toen vertrok ik met mijn gezin naar Amerika. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Die van expats en (r)emigranten. Ik besloot bij terugkomst dat ik mijn passie voor het begeleiden van kinderen en hun gezinnen wilde verbinden met mijn ervaringen in het buitenland. Voor jullie, die in het buitenland wonen, gaan wonen of gewoond hebben. En daarom richtte ik Jij blijft jij op. Online coaching voor Nederlandse kinderen, jongeren en hun gezinnen. Die dus in het buitenland wonen, gaan wonen of gewoond hebben. Ik ga in mijn blogs tips en ervaringen delen. Van mezelf en ook van jullie. Vanuit mijn jarenlange ervaring in het coachen van kinderen en vanuit mijn ervaring in het buitenland. Voor herkenning en steun. En natuurlijk ook omdat ik het leuk vind.

Stoer en jaloers

Wat vind ik jullie stoer dat jullie de uitdaging van een (tijdelijke) verhuizing naar het buitenland zijn aangegaan! En eigenlijk ben ik ook jaloers op jullie. Op jullie die nog in het buitenland wonen en jullie die binnenkort gaan. Want wat heb ik genoten van het jaar dat ik met mijn gezin in het buitenland mocht wonen. In mijn geval was dat Amerika. En wat denk ik nu, bijna 4 maanden na terugkomst in Nederland, nog vaak met weemoed terug aan dat hele bijzondere jaar. Was dan alles zo fantastisch in dat jaar? Nee natuurlijk niet. Het was soms eng, onzeker en verdrietig. Maar dat weegt niet op tegen al het leuks dat we mochten beleven en ervaren. Blij, enthousiast, verwonderd en trots, dat is wat ik met name voelde en ook nu voel als ik terug denk aan wonen in Amerika.

Buitenland

Iedereen heeft zijn eigen redenen om wel of geen verhuizing naar het buitenland aan te gaan. Misschien wilde jij gewoon weg uit Nederland, het avontuur in. Misschien kwam het in verband met je werk op je pad. Of ging je mee als 'partner van'. Ik ben heel benieuwd naar jouw reden om naar het buitenland te vertrekken. En ook naar welk land je dan vertrok. Vertrok je naar een land dat je zelf hebt uitgekozen of naar een land dat voor je werd bepaald? Vertrok je naar een land waar niets lijkt op Nederland, of vertrok je naar een land met iets minder grote (zichtbare) verschillen? En ook, vertrok je met kinderen of zonder? Ikzelf vertrok als ‘partner van’ met 2 kinderen van 10 en 13 jaar oud. Daarover een andere keer meer.

Voor jou

Voor al die lieve, dappere Nederlandse kinderen en jongeren die met hun ouders mee gaan naar alle uithoeken van de wereld. Die zoveel zien en ervaren. Die zo groeien van hun buitenlandse avontuur en die misschien ook door lastige fases heen moeten. En voor al die ondernemende ouders die hun kinderen meenemen naar het buitenland. Die naast hun eigen leven ook het leven van hun kinderen op de kop durven zetten. Daarvoor heb ik Jij blijft jij opgericht. En daarvoor ga ik nu ook deze blog bijhouden. Zitten jij of je kind op dit moment in een lastige fase, weet dan dat je hier doorheen komt. Echt. Op welke manier dan ook, jullie vinden een weg. Dat klinkt misschien makkelijk gezegd, toch ben ik ervan overtuigd. En ik ga heel binnenkort meer schrijven over hoe jij jij kunt blijven. Ook in het buitenland. Waar je ook woont.

Nieuwsgierig naar meer?

Kijk gerust eens rond op mijn website. En houd deze blog of mijn social media kanalen in de gaten. Want 'more is yet to come!' 

Hartelijke groeten, Ellen Lageveen – Jij blijft jij


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marian Weening
5 maanden geleden

Mooi Ellen!

Jij blijft jij
5 maanden geleden

Dankjewel Marian :).