• Voor kinderen en jongeren in het buitenland
  • Veerkracht
  • Zijn wie je bent
  • Ook bij remigratie

10 tips over afscheid bij een internationale verhuizing met kinderen

Ik denk dat velen het met mij eens zijn dat afscheid nemen niet de leukste fase is van een internationale verhuizing. Niet alleen voor jou, maar ook voor achterblijvers is het een fase die heel wat teweeg brengt. Toch hoort het er helemaal bij als je gaat verhuizen naar het buitenland of juist terugkeert naar Nederland. En als je kinderen hebt krijg je ook nog eens te maken met alles wat het met hen doet. En dat doet vervolgens ook weer wat met jou. Lekkere bezigheid dus, dat afscheid nemen ;). Gelukkig weet je vaak al een tijdje van tevoren dat je gaat vertrekken en dat het afscheid eraan zit te komen. Daardoor kun je het afscheid goed voorbereiden en kun je er zelfs wat leuks van maken. Want een goed afscheid betekent dat je kind daarna beter klaar is voor de volgende stap: vertrekken en op naar jullie nieuwe avontuur! Daarom schreef ik deze 10 tips om goed afscheid te kunnen nemen met kinderen rondom een internationale verhuizing.

Lees meer »

Hoe houd je de stemming er in ondanks Covid-19?

De hele Covid-19 situatie heeft een groot deel van de wereld in zijn greep. Ik vind het zelf nog altijd onvoorstelbaar. Zoveel van wat gewoon was is nu niet meer gewoon. Dat deze situatie vele slachtoffers kent in allerlei soorten en maten staat buiten kijf. En dat de situatie wereldwijd heel veel invloed heeft op kinderen, jongeren en hun gezinnen ook. Op de moeilijke kant van deze situatie wil ik me vandaag echter niet richten. Vandaag wil ik me juist richten op hoe je de energie hoog kunt houden ondanks alles. Want we moeten hier doorheen en het liefst met zo weinig mogelijk kleerscheuren. Er is gelukkig perspectief. Alles wijst erop dat de situatie in de loop van dit jaar zal veranderen. Dat we weer iets meer richting normaal kunnen en meer vrijheid krijgen. Maar nu is nu en nu is dat op veel plekken van de wereld nog niet zover. Dus hoe houd je de stemming er in voor jezelf en je kind en hoe zorg je ervoor dat jullie lekker in je vel blijven zitten?

Lees meer »

13 verhuistips voor expats en (r)emigranten met kinderen

Ik lees vaak in artikelen dat verhuizen in de top 3 staat van meest stressvolle levensgebeurtenissen. Ik weet niet waar dat op gebaseerd is, maar dat het een levensgebeurtenis is die veel teweeg brengt weet ik wel. Verhuis je (tijdelijk) naar het buitenland dan brengt het nòg meer teweeg. En doe je dat alles met kinderen dan is je uitdaging compleet ;). Natuurlijk geldt dit ook als je met je kinderen terug naar Nederland verhuisd. Hoe kun je kinderen nu het beste voorbereiden op een verhuizing naar een ander land? Daar is heus niet altijd een eenduidig antwoord op te geven want wat voor mijn kind werkt, werkt misschien niet voor jouw kind en visa versa. Ik houd daarom van maatwerk. Belangrijk is dat jouw aanpak werkt voor jou en jouw kind. Wel kan ik algemene tips geven die voor veel kinderen werken.

Lees meer »

Covid-19: reminders voor ouders

Kinderen in Nederland zijn vanaf vandaag overgestapt op thuisonderwijs. Dat is pittig voor hen én voor ouders. Laten we hopen dat dit niet te lang gaat duren. Via 'Jij blijft jij' heb ik contact met kinderen in het buitenland die al vanaf maart niet meer naar school gaan. Omdat ik merk dat er behoefte is aan steun en tips maakte ik onderstaande sheet met 9 reminders voor ouders. Zet hem op allemaal!

Lees meer »

Jij blijft jij. Punt.

Met de naam van mijn bedrijf stel ik dat jij jij blijft. Waar je ook woont. Daar sta ik helemaal achter. Ik werkte altijd al met de overtuiging dat jij jij bent. En dat je mag zijn wie je bent. Dat wil niet zeggen dat ik kinderen en hun ouders leer dat ze alles kunnen doen en laten wat ze willen. Want dat is natuurlijk niet zo. In een maatschappij moet je nu eenmaal rekening houden met elkaar. Je gaat niet om 23.00u ‘s avonds op straat trompet spelen als jij dan zin hebt om muziek te maken. En je scheldt niet lukraak voorbijgangers uit als jij je dag niet hebt. Doordat we rekening houden met elkaar, houden we de maatschappij leefbaar. Bovendien moet je soms gewoon dingen doen. Ook minder leuke dingen. Zoals schoonmaken, de administratie en als je op school zit, luisteren naar de leraar en huiswerk maken.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.